CBR600F3 – 1997; ’alt fra race til langtur’

Generelt
Denne maskine er den anden motorcykel, som jeg har ejet.
Min første var en Honda CB500, som jeg var glad for som begyndermaskine – men lysten til noget mere ’racer-agtigt’ gjorde, at jeg udskiftede den efter lidt over 1 sæson. Det dér med det ’racer-agtige’ er en sandhed med modifikationer; jeg ville gerne have flere hestekræfter, 4 cylindre, en fuldkåbe og en mere fremad-lænet kørestilling.

Jeg kiggede på Suzuki GSX600F, som jeg har hørt pænt om, men den var ikke lige mig. Yamaha YZF600R (Thundercat) blev også taget i betragtning, men valget blev altså en Honda CBR600F.
YZF600R og CBR600F er ellers utroligt ens, men 2 ting skiller dem (efter min mening): At YZF600R ikke har midterstøtteben, samt at den har bremsevædskebeholderen placeret på et klodset/grim sted. Midterstøttebenet er altså rart, når man skal servicere maskinen – specielt ved smøring af kæden, som trods alt foregår ret hyppigt.
(En ting mere, kan være, at CBR600F har været på markedet i over 10 år – og stadig bliver betegnet som rigtig god, mens YZF600R var helt ny – om end fint anmeldt)
Jeg købte den hos Enghave Motor, hvor jeg modtog en god og venlig betjening – og da det endelig gjaldt, var de også hurtige til at få den hjem til prøvesidning og siden hen til at få pladerne på.
Det bør bemærkes, at jeg er 193 cm lang – og min ’stelgeometri’ gør, at jeg ofte døjer med manglende benlæmgde i bukser, biler – og endda på mc’ere. Alle betragtninger om vind/turbulenser bør læses med ovenstående i baghovedet…
Egenskaber
I forhold til CB500, som jo er mit eneste sammenligningsgrundlag, er CBR600F helt utrolig!
Den er let at køre, let at svinge med og helt uden indbyggede ’overraskelser’.
Når man kommer fra en 2-cylindret CB500, er det første man bemærker, at der er meget mere bundtræk i CBR600F. Den næste oplevelse er, at den uhyggeligt hurtigt sniger sig op på den anden side af lovligheden, når man ligger på motorvej – helt uden at man føler ustabilitet. Jeg har oplevet at CB500’eren ’woblede’ ved høj fart gennem lange bløde kurver, men det er der ikke så meget som en snert af med en CBR600F.
Ved hastigheder på over 130 km/t kan man ’pludselig’ mærke fartvinden – og når maskinen når maks. hastigheden (ca. 235km/t på speedometeret) føler jeg mig som en hamster i en hurtig tørretumbler.
Motoren begynder at trække for alvor, når men kommer op til ca. 7000o/m, og momentet topper ved 10500 o/m (maks. effekt nås ved 12000o/m), men jeg føler ikke, at jeg skal skifte gear særligt ofte, for at have rigeligt med trækkraft til rådighed.
Gearskiftet er godt, om end ikke helt uden ’klonk’-lyde ved skift fra 1. til 2. gear. Jeg havde samme oplevelse med CB500’eren – og det fik jeg at vide var ’typisk Honda-gearkasser – men det betyder ikke noget’. Ja, lyden er der – og jeg håber, at det ikke betyder noget….
Bremserne er gode, og kombineret med affjedring og stelgeometri giver det en motorcykel, som opfører sig pænt, under stort set alle omstændigheder. Nedbremsninger i sving er prøvet, og det forløb pænt og ordentligt.
Sidespejlene er gode (vidvinkel) og sidder tilpas langt ude, til at man ser andet end sig selv i dem.
Jeg har endnu ikke haft behov for/lyst til at stille på affjedringen, men den har selvfølgelig alle de justeringer, som man kan forvente af en 600ccm sportsmaskine; forspænding, ind- og ud-dæmpning..
Kørestillingen er god. Den er hverken for meget for- eller bagud-lænet, som man bliver ikke træt i hvarken håndled eller ryg, af denne maskine. Den er all-round.
Bagsædet er rimeligt veldimensioneret, men jeg har ikke haft en ’anmelder’ med bagpå, så jeg kan ikke udtale mig om komforten – endnu.
Konklusion
En hammer-go’ maskine, som kan bruges til alt fra ’race’ til langtur.
Jeg vil dog ikke anbefale den til begyndere, men det er mere noget principielt. Jeg tror sagtens, at en begynder ville kunne tumle denne maskine, men det er immervæk 105HK vi taler om – og lidt for meget gas i et sving kan være fatalt; man får hvad man beder om på denne maskine.
Prismæssigt ligger den langt over Suzuki (som er luftkølet), men følger trop med Yamaha YZF600R og ligger noget under Kawasaki ZX-6R.
Største skuffelse: At der ikke var det samme dejlige aflægningsrum under sadlen, som jeg havde på CB500’eren. Der er kun en lille hylde til en instruktionsbog – og selv den aflæggeplads er nu væk, til fordel for en tyverialarm.
Største glæde: At største skuffelse ikke var større ;o)
Jeg kan kun anbefale en CBR600F!
Tekniske spec.:
Motor: 4 cyl. 599 ccm
Ydelse: 105 HK
Acc.: 0-100 km/t: 3.3s
Topfart: 245 km/t
Køling: Vand
Bremser: For 2 skiver. Bag 1 skive
Træk: Kæde
Vægt (tør): 186 kg => 1,77 kg/HK
Nypris ca. 130.000
Du kan se billeder af maskinen på min hjemmeside: Hasselbalch.dk
/PHH 14/4-98

MC anm. hjælp

Anmeldelserne er lavet af brugere af DMCN, som gerne vil dele deres oplevelser med MC'en, med andre. Anmeldelserne er derfor ikke en egentlig professionel test/måling af maskinen, men brugerens eget indtryk, opnået gennem brug af/kørsel på maskinen, gennem en længere eller kortere periode.

 

 Nye anmeldelser

Enhver der er registreret på sitet, kan indsende et ubegrænset antal anmeldelser. Enhver kan gratis blive registreret her på sitet, med et selvvalgt brugernavn. Når man er logget ind, kommer der i menuen mulighed for at indsende anmeldelser (menupunktet "medlemsmuligheder").

Når du anmelder din egen motorcykel bedes du huske at få det hele med, idet det ikke er specielt informativt at læse at en ejer af en Yamazuda XGFR 3000 mener at det er en "Fed maskine, der kører fra alt & alle".

Opfat det, som om du skal sælge maskinen til en god ven, som du vil være ærlig overfor; fortæl om maskinens styrker og svagheder vedr. køreegenskaber, motor/teknik, vedligeholdelse, omkostninger o.s.v.
Husk også at angive oplysninger om egen højde/drøjde, hvis det har betydning for anmeldelsen.

Jeg har udformet anmeldelsesformularen, så den kan fungere som inspiration/huskeliste - prøv den!

 

Hvis du vil rette eller slette en anmeldelse, kræver det at du er oprindelig forfatter af den - altså at dit DMCN brugernavn er påført anmeldelsen. Hvis det er tilfældet vil der automatisk blive vist ikoner som giver dig mulighed for at redigere eller slette en anmeldelse.

 

Kommentarer

Hvis du har redaktionelle kommentarer, kan du kontakte redaktøren for MC anmeldelser.

Hvis du ønsker at stille uddybende spørgsmål til et produkt, skal du gøre dette i forumet.

I visse tilfælde kan du skrive direkte til anmelder, vha. "private beskeder". *

DMCN sponsor

S-tech er den venlige DMCN sponsor der gør det muligt for DMCN at leve

Login Form

RSS feeds

Forside

Anmeldelser

Forum

 

Enkeltside feeds kan tilgås via "RSS Feed" knappen øverst på siderne (er ved siden af bla. Facebook og Twitter knapperne)

Copyright information

Alt må frit refereres med angivelse af kilde.

Dybe links er en del af Internettets kultur, og derfor tilladt på DMCN. Mange andre sites tillader ikke dybe links, men vi gør.

Vi er ikke ansvarlige for brugerindsendte data såsom anmeldelser og forum indlæg.

Alle rettigheder reserveret.

Kontakt information

Som du også kan læse på siden "Om DMCN", styres DMCN af frivillige, benævnt redaktører. Hver redaktør har et eller flere ansvarsområder. Ønsker du at kontakte en af personerne bag DMCN, skal du derfor først vælge en af redaktørerne, og derefter kontakte ham.

Kontakt foregår udelukkende via kontakt formularen, som du finder i menuen her:
Om DMCN -> Kontakt en redaktør