CB500 - 1995; 'God begyndermaskine'

Generelt
Jeg anskaffede maskinen som min første MC overhovedet, og har været glad for den. Den blev købt brugt - bl.a. for at undgå tilkørselsperioder, udgifter til 1000km-service - og fordi det var billigere.
Den havde kørt ca. 2500 km, og var i fin stand.
Efter kort tid ofrede jeg en fuldkåbe på den, og det var absolut en gevinst; både kørsels- og udseende-mæssigt. Jeg følte at den blev væsentligt mere stabil ved motorvejshastigheder (og derover).
Den er måske ikke det mest avancerede (1 skive foran og tromle bag og 2 konventionelle støddæmpere bagpå)), men alt i alt en god maskine, som bare fungerer!
Motoren lyder og yder godt, men trækker først ordentligt fra ca. 4000o/m. Der kommer et godt ryk, når man

runder 6500o/m, men ikke mere, end at det absolut er til at kontrollere.
Jeg har ikke haft de store behov for stumper, men den ene stump jeg skulle købe var et nyt bremsehåndtag, da jeg havde ‘tabt’ maskinen op ad en stensætning. Bremsegrebet bøjede, og da det er letmetal turde jeg ikke køre med det. Pris: 67 kr. !!!! Jeg havde forberedt mig på et par hundrede eller mere, så det var en positiv oplevelse.
Jeg har iøvrigt fået serviceret maskinen hos autoriseret forhandler, og har derfor ingen udtalelser om gør-det-selv-arbejdet.
En praktisk detaille er et strot 'handskerum' under sædet, hvor man kan have 2*½ l. sodavand, en skivelås og lidt til. Selv en fleecetrøje eller et overtræks-regnsæt kan proppes derned, men så er der ikke plads til sodavanden.
Køreegenskaber
Jeg havde ikke det store grundlag at sammenligne på, så jeg var glad for dens rimeligt omgængelige gemyt. Den *kan* næsten ikke tage magten fra een. Jeg oplevede dog et par gange at bagenden ‘woblede’ når jeg gik ind i en kurve med høj hastighed. Yderst ubehageligt, men det blev reduceret væsentligt, da jeg strammede bagfjedrene et hak. Jeg prøvede aldrig at give den et hak til, fordi jeg solgte den da, men jeg tror at det ville have hjulpet yderligere.
Nogen racer bliver den aldrig, men det er den jo heller ikke ment som.
Konklusion
CB500 er en god begyndermaskine - og transport-frem-og-tilbage-maskine. Den er ikke specielt spændende, og har ikke specielt gode køreegenskaber, men den er billig i anskaffelse og drift. Eneste irritationsmoment er et højlydt ‘klonk’ når man skifter fra 1. til 2. gear. Det betegnes som ‘normalt’ for Honda’er.
Jeg vil til enhver tid anbefale at man ofrer kåben til den. Ulempen ved kåben er bare, at sidespejlene vibrerer rimeligt meget (det gjorde mine ihvertilfælde på min ‘Seven Star’-kåbe)
Tekniske spec.:
Motor: 2 cyl. 499 ccm
Ydelse: 58 HK
Acc.: 0-100 km/t: 5.2s
Topfart: 185 km/t
Køling: Vand
Bremser: For 1 skive, bag tromle (t.o.m. ‘96 - nu skive)
Træk: Kæde
Vægt: 170 kg => 2,93 kg/HK
Nypris ca. 65.000
/PHH
Du kan se billeder af maskinen på min hjemmeside: Hasselbalch.dk

MC anm. hjælp

Anmeldelserne er lavet af brugere af DMCN, som gerne vil dele deres oplevelser med MC'en, med andre. Anmeldelserne er derfor ikke en egentlig professionel test/måling af maskinen, men brugerens eget indtryk, opnået gennem brug af/kørsel på maskinen, gennem en længere eller kortere periode.

 

 Nye anmeldelser

Enhver der er registreret på sitet, kan indsende et ubegrænset antal anmeldelser. Enhver kan gratis blive registreret her på sitet, med et selvvalgt brugernavn. Når man er logget ind, kommer der i menuen mulighed for at indsende anmeldelser (menupunktet "medlemsmuligheder").

Når du anmelder din egen motorcykel bedes du huske at få det hele med, idet det ikke er specielt informativt at læse at en ejer af en Yamazuda XGFR 3000 mener at det er en "Fed maskine, der kører fra alt & alle".

Opfat det, som om du skal sælge maskinen til en god ven, som du vil være ærlig overfor; fortæl om maskinens styrker og svagheder vedr. køreegenskaber, motor/teknik, vedligeholdelse, omkostninger o.s.v.
Husk også at angive oplysninger om egen højde/drøjde, hvis det har betydning for anmeldelsen.

Jeg har udformet anmeldelsesformularen, så den kan fungere som inspiration/huskeliste - prøv den!

 

Hvis du vil rette eller slette en anmeldelse, kræver det at du er oprindelig forfatter af den - altså at dit DMCN brugernavn er påført anmeldelsen. Hvis det er tilfældet vil der automatisk blive vist ikoner som giver dig mulighed for at redigere eller slette en anmeldelse.

 

Kommentarer

Hvis du har redaktionelle kommentarer, kan du kontakte redaktøren for MC anmeldelser.

Hvis du ønsker at stille uddybende spørgsmål til et produkt, skal du gøre dette i forumet.

I visse tilfælde kan du skrive direkte til anmelder, vha. "private beskeder". *

DMCN sponsor

S-tech er den venlige DMCN sponsor der gør det muligt for DMCN at leve

Login Form

RSS feeds

Forside

Anmeldelser

Forum

 

Enkeltside feeds kan tilgås via "RSS Feed" knappen øverst på siderne (er ved siden af bla. Facebook og Twitter knapperne)

Copyright information

Alt må frit refereres med angivelse af kilde.

Dybe links er en del af Internettets kultur, og derfor tilladt på DMCN. Mange andre sites tillader ikke dybe links, men vi gør.

Vi er ikke ansvarlige for brugerindsendte data såsom anmeldelser og forum indlæg.

Alle rettigheder reserveret.

Kontakt information

Som du også kan læse på siden "Om DMCN", styres DMCN af frivillige, benævnt redaktører. Hver redaktør har et eller flere ansvarsområder. Ønsker du at kontakte en af personerne bag DMCN, skal du derfor først vælge en af redaktørerne, og derefter kontakte ham.

Kontakt foregår udelukkende via kontakt formularen, som du finder i menuen her:
Om DMCN -> Kontakt en redaktør