180 - 1998; 'pris og kvalitet hænger sammen'

Generelt: En meget enkel og billig totakter, der er egnet til kortere ture, eller som vintercykel. Efter 1997 modellen har de fået seperat olietank, med kontrollampe for lav oliestand.
Jeg har kørt i 2 måneder både i hård frost og regnvejr. Det er en stabil starter, og den er ikke påvirket af fugt.
Man skal vende sig til den kombinerede startpedal, gearpedal og fodkobling, men efter en måneds tilvending er det faktisk rart ikke at skal bruge håndkoblingen bortset ved start.

Køreegenskaber: Generelt gode køreegenskaber, dog skal man ikke forvente at det er en raket man har købt. Den følger pænt med trafikken op til max. hastighed omkring 100 km/t.


Motor/Teknik: Totakt 180 ccm, encylendret yder 13 HK

Omkostninger: Da det er en totakter skal tændrør skiftes jævnligt, men ellers har jeg ikke på de sidste 1000 km haft problemer.

Gode råd: Pas godt på nøglerne. De færreste låsesmede kan lave ekstra.

Konklusion: Hvis man husker at pris og kvalitet hænger sammen, så får man relativt meget MC for meget få penge. En 5 år gammel CZ kan købes for kr. 6000 - 8000. Og selvom det nok ikke en MC til en langtur ned gennem europa (hvilket den såmænd nok også kunne klare) primært da den er for langsom til motorveje.

Motor: Totakt 180 ccm, 4 gear, en cylender
Ydelse: 13 HK (islandske heste : -))
Acc.: 0-100 km/t: ca 30 sek.
Topfart: ca 105 km/t
Køling (luft/olie/vand): luft
Bremser (antal/type/størrelse): hydralisk skive for, og mekanisk tromle bag.
Transmission (Kæde/Kardan/Rem): kæde
Vægt (tør): 110 kg
Nypris: 17000

MC anm. hjælp

Anmeldelserne er lavet af brugere af DMCN, som gerne vil dele deres oplevelser med MC'en, med andre. Anmeldelserne er derfor ikke en egentlig professionel test/måling af maskinen, men brugerens eget indtryk, opnået gennem brug af/kørsel på maskinen, gennem en længere eller kortere periode.

 

 Nye anmeldelser

Enhver der er registreret på sitet, kan indsende et ubegrænset antal anmeldelser. Enhver kan gratis blive registreret her på sitet, med et selvvalgt brugernavn. Når man er logget ind, kommer der i menuen mulighed for at indsende anmeldelser (menupunktet "medlemsmuligheder").

Når du anmelder din egen motorcykel bedes du huske at få det hele med, idet det ikke er specielt informativt at læse at en ejer af en Yamazuda XGFR 3000 mener at det er en "Fed maskine, der kører fra alt & alle".

Opfat det, som om du skal sælge maskinen til en god ven, som du vil være ærlig overfor; fortæl om maskinens styrker og svagheder vedr. køreegenskaber, motor/teknik, vedligeholdelse, omkostninger o.s.v.
Husk også at angive oplysninger om egen højde/drøjde, hvis det har betydning for anmeldelsen.

Jeg har udformet anmeldelsesformularen, så den kan fungere som inspiration/huskeliste - prøv den!

 

Hvis du vil rette eller slette en anmeldelse, kræver det at du er oprindelig forfatter af den - altså at dit DMCN brugernavn er påført anmeldelsen. Hvis det er tilfældet vil der automatisk blive vist ikoner som giver dig mulighed for at redigere eller slette en anmeldelse.

 

Kommentarer

Hvis du har redaktionelle kommentarer, kan du kontakte redaktøren for MC anmeldelser.

Hvis du ønsker at stille uddybende spørgsmål til et produkt, skal du gøre dette i forumet.

I visse tilfælde kan du skrive direkte til anmelder, vha. "private beskeder". *

DMCN sponsor

S-tech er den venlige DMCN sponsor der gør det muligt for DMCN at leve

Login Form

RSS feeds

Forside

Anmeldelser

Forum

 

Enkeltside feeds kan tilgås via "RSS Feed" knappen øverst på siderne (er ved siden af bla. Facebook og Twitter knapperne)

Copyright information

Alt må frit refereres med angivelse af kilde.

Dybe links er en del af Internettets kultur, og derfor tilladt på DMCN. Mange andre sites tillader ikke dybe links, men vi gør.

Vi er ikke ansvarlige for brugerindsendte data såsom anmeldelser og forum indlæg.

Alle rettigheder reserveret.

Kontakt information

Som du også kan læse på siden "Om DMCN", styres DMCN af frivillige, benævnt redaktører. Hver redaktør har et eller flere ansvarsområder. Ønsker du at kontakte en af personerne bag DMCN, skal du derfor først vælge en af redaktørerne, og derefter kontakte ham.

Kontakt foregår udelukkende via kontakt formularen, som du finder i menuen her:
Om DMCN -> Kontakt en redaktør