K1200GT - 2004; 'Superglad for min nye MC'

Opdateret. Har kørt 1500 km og er så småt ved at prøve de lidt højere omrejningstal nu hvor den er kørt "ind".

 

Motoren lyder rigtig fin og føles bomstærk. Virker dog lidt "grov" ved lave omdrejninger, men det er sikkert bare indtil den er "kørt til". Den har masser af kræfter på en dejlig kultiveret måde. Masser af moment allerede fra 2000 omdr./min. Det er en motor som jeg vil komme til at elske - ingen tvivl om det. Pt. har den kørt ca. 16-17 km/l og har brugt 1/4 liter olie på de første 1000 km. Fra 1000 km til 1500 er der intet synligt olieforbrug

 

Varme i sæde og håndtag er super. En tidlig morgentur med kun 5 graders varme er absolut ikke noget problem. Kåben beskytter også fint - men dog ikke så godt som jeg troede. Kåben er ikke høj nok - mangler lige 5 cm. Mit lavere sæde (2 cm) har hjulpet lidt og mærkeligt nok har det hjulpet at sænke vindskærmen ??

 

Enkelte af delene på kåben virker som noget "sidste øjebliks påsætning". Den del af kåben der beskytter hænderne ryster en del ved lave omdrejninger. Taskerne er gode solide og er nemme at tage af og på. Jeg har ikke rigtigt prøvet dem med masser af bagage endnu - men de opfylder helt sikkert mit behov.

 

Den er tung - meget tungere end jeg frygtede (300 kg). Det kræver lidt tilvæning at bakse den rundt i indkørslen. Og en tur med konen var ved at gå galt da hun skulle stige på. Jeg reddede kun med nød og næppe at ligge mc'en ned på siden. Når den først er i fart er vægten dog en fordel (på motorvej og i vind ligger den klippestabil) og i sving føles den faktisk ikke så tung som man skulle tro.

 

Knapper og instrumentering er god og solidt tysk kram. Blinklys systemet med 3 knapper kræver lidt tilvæning. Jeg har ind imellem problemer med rykkende kørsel når jeg skal bruge højre hånd til at slukke for blinklyset. Jeg kommer til at ændre gasgivningen utilsigtet.

 

Bremserne med ABS og delvis integreret (bagbremse virker også når man tager forbremsen) virker skræmmende godt. Feedback som tidligere har været et problem for BMW synes jeg var perfekt. Mere er der ikke at sige om det. Bedre bremser skal man kigge langt efter.

 

Kobling / gearkassen driller mig lidt. Det er ikke altid jeg kan få den til at skifte gear og når den er kold kan det at få den i første være svært. Det er dog altid muligt at sætte den i 2nd gear før den kan komme i 1'ede

 

Alt i alt er jeg stadig superglad for min nye MC - ny anmeldelse vil følge senere når jeg har kørt lidt længere.

MC anm. hjælp

Anmeldelserne er lavet af brugere af DMCN, som gerne vil dele deres oplevelser med MC'en, med andre. Anmeldelserne er derfor ikke en egentlig professionel test/måling af maskinen, men brugerens eget indtryk, opnået gennem brug af/kørsel på maskinen, gennem en længere eller kortere periode.

 

 Nye anmeldelser

Enhver der er registreret på sitet, kan indsende et ubegrænset antal anmeldelser. Enhver kan gratis blive registreret her på sitet, med et selvvalgt brugernavn. Når man er logget ind, kommer der i menuen mulighed for at indsende anmeldelser (menupunktet "medlemsmuligheder").

Når du anmelder din egen motorcykel bedes du huske at få det hele med, idet det ikke er specielt informativt at læse at en ejer af en Yamazuda XGFR 3000 mener at det er en "Fed maskine, der kører fra alt & alle".

Opfat det, som om du skal sælge maskinen til en god ven, som du vil være ærlig overfor; fortæl om maskinens styrker og svagheder vedr. køreegenskaber, motor/teknik, vedligeholdelse, omkostninger o.s.v.
Husk også at angive oplysninger om egen højde/drøjde, hvis det har betydning for anmeldelsen.

Jeg har udformet anmeldelsesformularen, så den kan fungere som inspiration/huskeliste - prøv den!

 

Hvis du vil rette eller slette en anmeldelse, kræver det at du er oprindelig forfatter af den - altså at dit DMCN brugernavn er påført anmeldelsen. Hvis det er tilfældet vil der automatisk blive vist ikoner som giver dig mulighed for at redigere eller slette en anmeldelse.

 

Kommentarer

Hvis du har redaktionelle kommentarer, kan du kontakte redaktøren for MC anmeldelser.

Hvis du ønsker at stille uddybende spørgsmål til et produkt, skal du gøre dette i forumet.

I visse tilfælde kan du skrive direkte til anmelder, vha. "private beskeder". *

DMCN sponsor

S-tech er den venlige DMCN sponsor der gør det muligt for DMCN at leve

Login Form

RSS feeds

Forside

Anmeldelser

Forum

 

Enkeltside feeds kan tilgås via "RSS Feed" knappen øverst på siderne (er ved siden af bla. Facebook og Twitter knapperne)

Copyright information

Alt må frit refereres med angivelse af kilde.

Dybe links er en del af Internettets kultur, og derfor tilladt på DMCN. Mange andre sites tillader ikke dybe links, men vi gør.

Vi er ikke ansvarlige for brugerindsendte data såsom anmeldelser og forum indlæg.

Alle rettigheder reserveret.

Kontakt information

Som du også kan læse på siden "Om DMCN", styres DMCN af frivillige, benævnt redaktører. Hver redaktør har et eller flere ansvarsområder. Ønsker du at kontakte en af personerne bag DMCN, skal du derfor først vælge en af redaktørerne, og derefter kontakte ham.

Kontakt foregår udelukkende via kontakt formularen, som du finder i menuen her:
Om DMCN -> Kontakt en redaktør